Farmamundi inicia l’any 2021 amb la certificació que atorga l’Oficina d’Acció Humanitària de la Unió Europea que li permetrà realitzar projectes de major envergadura fins 2027. Este és un dels assoliments i accions positives de l’ONG, moltes d’elles vinculades amb el treball realitzat per a frenar la pandèmia:

1. Més de 32 tones de subministraments EPI per a frenar i previndre la pandèmia.

2. Cooperació adaptada a la prevenció de la covid-19. Més de 40 projectes i convenis s’han adequat en països d’Amèrica Llatina i Àfrica per a fer front a la pandèmia, amb més accions de formació i prevenció.

3. Acció humanitària a Iemen, Moçambic i amb població refugiada.

4. Campaña #NadieSinProtección per a animar a la captació de fons i continuar amb el subministrament de material sanitari enfront del coronavirus.

5. Formació online per a la promoció del dret a la salut.

6. Una aposta ferma per la Igualtat en 2021.

7. S’estrenen els documentals ‘Mairin nani, dones miskitas promotores del dret a la salut’, gravat a Nicaragua i ‘Drets’, un film que ret homenatge a totes aquelles persones migrants que es van veure excloses del sistema públic de salut per un decret injust i contrari als drets humans.

8. Campanya ‘Posa’t un somriure. Per tu, per elles’ en aliança amb Laboratoris Babé, per a recaptar fons i poder brindar atenció sanitària a dones i xiquetes de Llatinoamèrica i Àfrica.

9. Emergència sanitària a Guatemala i Hondures per les tempestes IOTA i ETA.

10. Iniciativa Europea #Rigth2Cure.

11. Qualitat en l’Acció Humanitària. Farmamundi aconsegueix al desembre de 2020 la certificació d’ECHO com a Associació Programàtica Humanitària.

12. Estratègia Farmamundi 2020-2023: I tots aquests assoliments són possibles gràcies al treball en equip, també amb les ONG sòcies locals, amb les quals desenvolupem propostes per a garantir l’accés universal a la salut mitjançant processos de transformació social sostenible.