Animar l´alumnat a llegir és una qüestió fonamental per a l´equip de mestres del CEIP Verge del Remei de Castelló de Rugat. Per això, durant el curs 2013-2014, van impulsar «Anima´t a llegir!», un programa d´animació lectora que continua desenvolupant-se en l´actualitat.

El projecte pretén que, per mitjà de la lectura, les xiquetes i els xiquets experimenten plaer i gaudi, i busca la complicitat i l´ajuda familiar en tot el procés donant valor social i reconeixement personal a les activitats que inclou. La seua posada en marxa va comportar tres accions: la millora de la dotació del fons de les biblioteques d´aula, l´acord del claustre de determinar el període setmanal del préstec i el triple missatge a transmetre a les famílies de lectura lliure, sense treball escrit, amb acompanyament familiar a casa i una bona dosi d´il·lusió.

Entre les activitats que s´han dut a terme amb l´experiència hi ha la «bosseta verda», una motxilla que va fer més visible i divertit el préstec setmanal de llibres. També s´hi van organitzar els «Contacontes mestres, contacontes alumnes», on les xiquetes i els xiquets de quart van aprendre a narrar històries breus, i els «Llibres que van i vénen», que consisteix a triar un text d´un llibre prestat i fer-ne una breu ressenya, entre altres.

El projecte s´ha consolidat al llarg dels anys i s´ha convertit en una eina fonamental per a aconseguir la complicitat de les famílies i, inclús, de les institucions municipals, com la biblioteca o l´Ajuntament de Castelló de Rugat, en la millora de l´hàbit lector.