La convocatòria de les ajudes a les federacions esportives per al desenvolupament del programa «Esport a l´Escola» l´any 2018 ja està oberta. Les federacions esportives que desenvolupen la seua activitat en la Comunitat Valenciana poden sol·licitar les subvencions fins al pròxim 15 de gener. La Conselleria d´Educació, Investigació, Cultura i Esport ha augmentat el pressupost d´este programa en un 142 %, passant dels 165.000 euros de l´any 2017 als 400.000 euros previstos per a 2018.

L´objectiu fonamental d´«Esport a l´Escola» és fomentar la pràctica de l´activitat física i el coneixement i la divulgació de modalitats esportives en l´àmbit escolar, a través d´unitats didàctiques amb sessions teoricopràctiques, desenvolupades durant l´horari de la classe d´Educació Física. A més, també es pretén fomentar hàbits saludables i educació en valors.

Així mateix, una altra de les finalitats del programa és fomentar modalitats esportives que fins ara no es practicaven habitualment en l´àmbit escolar. Les subvencions es destinen a les federacions esportives de les modalitats d´atletisme, escacs, bàdminton, handbol, beisbol, esgrima, hoquei, judo, orientació, pàdel, rugbi, voleibol i esports adaptats, encara que també està previst incloure altres modalitats.

El programa es desenvolupa en els centres educatius promotors de l´activitat física i l´esport (CEPAFE) reconeguts per la Generalitat, i va dirigit a alumnes que cursen 5é o 6é d´Educació Primària i/o 1r o 2n d´Educació Secundària Obligatòria.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 de gener de 2018 i la inscripció serà exclusivament telemàtica.