La sisena edició del festival cultural València Negra arriba aquest cap de setmana al final amb el lliurament dels Premis de Novel·la Negra VLC Negra 2018, que tindrà lloc aquest dissabte a les 21.15 h durant la celebració de la gala de clausura de la mostra a la Sala Russafa.

L'organització atorgarà aleshores tres distincions: «Millor Novel·la VLCNEGRA18», «Mejor Novela VLCNEGRA18» i «Best Novel VLCNEGRA18». És en la primera categoria on competeixen les novetats d'autors que escriuen en la nostra llengua. En aquesta ocasió concorren El mal que m'habita, de Pasqual Alapont, L'assassí que estimava els llibres, de Martí Domínguez, Males decisions, de Susana Hernández, Napalm, de Joan Canela i Jordi Colonques, i Seràs un dels nostres, d'Ariadna Herrero. Els guanyadors han sigut elegits mitjançant el vot dels usuaris del web de València Negra i s'anunciaran durant la gala.

L'endemà del lliurament la mostra finalitzarà amb l'activitat «Firmes Pata Negra», on els assistents podran conéixer els autors i les autores que han participat en la sisena edició del festival mentre gaudeixen d'una copa de vi i un aperitiu. La cita serà a les 12 hores a la Casa del Libro de València.

València Negra va arrancar el passat divendres amb més de 120 activitats, entre les quals s'inclouen trobades amb autors, bibliofòrum, representacions teatrals, cicles de cinema i tallers d'escriptura. Dissabte, el distingit novel·lista irlandés John Banville, també conegut amb el pseudònim de Benjamin Black, es va reunir amb els seus lectors a la Fundació Bancaixa en un acte presentat per la periodista i escriptora Berna G. Harbour.