El cantaor Miquel Gil és un dels plats forts de l´escenari Herbstzeitlos del festival Glatt & Verkehrt, que tindrà lloc a la localitat austríaca de Krems an der Donau el 2, 3 i 4 d´octubre. L´artista de Catarroja s´hi presentarà en format de sextet, amb el repertori de Matèria i Miquel Gironès com a convidat especial a la dolçaina!

Miquel Gil, concentrat en la composició d´un nou treball discogràfic, presentarà al públic austríac els més de 40 anys de la seua trajectòria condensada en l´espectacle Matèria, un repàs als seus inicis a Al Tall, així com la seua carrera en solitari. Fa ben be un any, amb motiu de la nova gira escrivia al seu Facebook: «Uns pocs mesos i faré quaranta anys com a professional de la música. Collons, quaranta anys que han passat com un llamp. Visc aproximadament on vaig nàixer, tinc els amics que sempre he tingut i algun més que he anat afegint al llarg dels anys. He acomplit amb allò que deia Miguel Hernandez: 'ir ligero de equipage'. No m´emocionen els cotxes ni els xalets. Memocionen les postes de sol, buscar espàrrecs, caragols i bolets i posats a alabar, com a molt, alabe el pollastre que faça bo l'arròs. Em queda molt poqueta hipoteca per pagar i treballe en allò que m´agrada. Crec que sóc raonablement feliç».

El de Catarroja actua dissabte 3 d´octubre a l´escenari Herbstzeitlos, una antiga església reconvertida en espai cultural, dins la programació del festival.

Glatt&Verkehrt és el nom prestat d'una forma de brodar, sinònim d'una estructura harmoniosa, composta lliurement de contrastos. Després de tot, el festival de música tradicional de tot el món més important d'Àustria està «teixit» amb vell i nou, tradició i modernitat.

L´actuació, en format de sextet, inclourà noves cançons del seu proper disc. A més, per a una actuació especial com la d´Àustria, el de Catarroja incorpora a la seva banda a Miquel Gironès d´Obrint Pas a la dolçaina, amb qui també està treballant en la composició del nou treball.