El Museu Valencià d´Etnologia inicia els tallers familiars i didàctics de l´exposició «Doctor Carsí, supose?». Des de hui fins a finals de gener el Museu Valencià d´Etnologia muntarà tallers sobre l´exposició dedicada al Doctor valencià Mariano Carsí.

La mostra exhibeix el llegat donat per la seua vídua, María Londero, al Museu Valencià d´Etnologia que integra més de 800 peces atresorades durant quasi mig segle de treball com a metge en hospitals i companyies mineres del Congo (entre 1958 i 2001).

Per a completar l´exposició, i com és habitual en la programació del Museu Valencià d´Etnologia, es desenvolupen una sèrie d´activitats paral·leles. En aquest cas s´han organitzat tres propostes, totes elles dirigides a públic familiar durant els diumenges: croms, taller de geometries i pentinats africans.

Tots els que visiten l´exposició i participen en els tallers rebran sobres de croms amb els quals completar un poster-àlbum col-leccionable, relatiu a la vida del Doctor Carsí en el Congo, a la problemàtica d´aquest país africà i als interessants motius decoratius desenvolupats pels congolesos.

També hi haurà un taller de geometries del Congo. L´ètnia congolesa Kuba utilitza patrons geomètrics que estan presents en tota la seua vida quotidiana, des dels seus teixits fins als seus mobles. Els xiquets i xiquetes podran conèixer com inventaven els seus patrons de geometries, i desenvolupar amb aquestes tècniques les seues pròpies creacions.

A més, els participants en les activitats podran aprender en altre taller a fer pentinats africans. La trena és producte de la torsió de diverses fibres i utilitzada com a pentinat resulten molt benvolguts a Àfrica. Els participants podran trenar per a fer cordes, cistelles, i per descomptat, el cabell.

Els tallers estan destinats a públic familiar i s´impartiran els diumenges 6,13 i 20 de desembre de 2015 i 10, 17, 24 i 30 de gener de 2016, en horari de 12:30 a 13:45. Les entrades es repartiran en el punt d´informació a partir de les 10.30. La persona encarregada dels tallers arreplegarà el públic en el punt d´informació a les 12.30. En cada sessió poden participar de 25 a 30 persones.