Amb alguna còpia encara de Star Wars 7 en la cartellera, i en espera de la seua eixida en DVD, ja ha començat el rodatge del pròxim episodi. Una part de les aventures de la nova entrega de La guerra de les galàxies es filmaran a la ciutat croata de Dubrovnik, el carrer principal de la qual, Stradun, va ser tancada per primera vegada al públic la nit del dimecres, segons informaren ahir els mitjans locals.

«Es tracta segurament d'un dels projectes cinematogràfics més complexos de la història. És un procés molt exigent i nosaltres estem feliços que Dubrovnik siga l'escenari per a una pel·lícula tan important», va declarar ahir l'alcalde de la ciutat, Andro Vlahusic.

El huité lliurament de la pel·lícula de ciència-ficció, dirigida per Rian Johnson, es rodarà en Dubrovnik fins al 17 de març i la seua estrena als Estats Units s'espera per al 15 de desembre de 2017.

«És un treball que estem preparant des de fa un any», va confirmar Vlahusic a l´agència de noticies croata «Hina».

El rodatge es realitzarà de nit i enmig d'un gran secret en els palaus medievals de Stradun i els seus voltants per a evitar qualsevol filtració sobre el seu contingut abans de l'estrena.

Dubrovnik ha servit de plató per a diverses pel·lícules i sèries conegudes, entre elles Jocs de Trons, i l'alcalde està negociant també la filmació de la nova seqüela de James *Bond

La producció del film es va iniciar oficialment a Regne Unit al febrer i es rodarà en diferents localitzacions. No obstant açò, *Dubrovnik, una de les ciutats medievals millor preservades del món, serà el seu escenari principal.

Més protagonisme a Skywalker

De moment, l'única cosa confirmada és que el film de Rian Johnson explicarà de nou les aventures de Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) i Poe Dameron (Oscar Isaac).

El repartiment ha augmentat amb les contractacions de Benicio Del Bou, Laura Dern i Kelly Marie Tran, i tot sembla indicar que Luke Skywalker (Mark Hamill) tindrà més protagonisme. A més, també s´ha anunciat que en la saga hi haurà personatges homosexuals.