Jocs de trons és la primera novel·la de la sèrie Cançó de gel i foc del nord-americà George R. R. Martin. La cadena de televisió HBO va adaptar els llibres de l´escriptor de Nova Jersey a la xicoteta pantalla amb un èxit conegut. Un relat de fantasia amb estètica medieval i protagonistes intrèpids que està a punt d´estrenar la sisena temporada.

Ara arriba El drac de gel del mateix autor, de la mà de Bromera, sempre atenta als fenòmens literaris globals. L´obra del creador de la coneguda saga que ha inspirat l´exitosa sèrie s´ha incorporat a la col·lecció «Esfera» de l´editorial d´Alzira, on s´arrepleguen els llibres juvenils d´èxit internacional.

Adara és una xiqueta solitària que va nàixer durant la pitjor gelada que es recorda. Des d´aleshores, el fred és una constant en la seua vida. És fàcil veure-la passejant tota sola pels camps gelats, o construint castells de gel. Adara espera impacient la visita del drac de gel, i no pot entendre per què tots li tenen por. Quan està amb ell, Adara s´oblida de les amenaces procedents del nord, de la guerra i dels temibles dracs de foc. L´obra es complementa amb les il·lustracions de Luis Royo.

GRRM

George R. R. Martin (Bayonne, Nova Jersey, 1948) va créixer en una família treballadora, el seu pare era estibador d´ascendència ítalo-germana, i la seua mare, d´ascendència irlandesa. Escriptor de novel·les de fantasia i ciència-ficció, GRRM (conegut així pels seus seguidors) ha compatibilitzat la producció narrativa amb l´escriptura de guions per a cinema i televisió. Expert en la mescla de gèneres de ciència-ficció, fantasia i terror, la saga Cançó de gel i foc ho ha catapultat al més alt de la seua carrera com a escriptor.

Bromera sempre ha cuidat les il·lustracions, i les pàgines d´El drac de gel vessen exuberància amb els dibuixos de Luis Royo (Olalla, 1954). S´han publicat més de trenta llibres que recullen el seu treball, com Women, Dead Moon, Visions i la sèrie Malefic Times. L´obra de l´aragonés Royo es va presentar a Spectrum 3 i s´ha exhibit a Barcelona, Madrid, Milà, Nova York, Seattle i Sant Petersburg.