Els Svaters tornen a l’escena musical, i amb ells l’ambient d’alegria que destil·len les seues actuacions en directe, sempre esperades pels seus seguidors. El grup ha estat durant un temps «composant i recuperant les sensacions dels assajos d’abans, treballant sense pressions de dates, estils o modes a seguir», segons reconeixen.

La vida bonica és el primer tema de l’últim projecte de la banda d’Alcàsser que naix de la idea de tornar a fer un treball del qual «sentir-se satisfets personalment, a l’altura del que en el seu moment va suposar el Berlangastyle», que va tindre una gran acollida i els va dur pels escenaris i festivals més importants.

Enregistrat i mesclat a Atòmic Studio, per Mark Dasousa, al disc Simis es pot trobar un poc de tot allò que sempre ha caracteritzat el grup: lletres divertides i compromeses, i una mescla musical eclèctica i molt variada, que va des de l’ska més clàssic, al rock, passant pel reggae, i acabant pels sons llatins com són la cúmbia o la salsa, tot filtrat per l’espectre i la visió personal del grup d’Alcàsser.

El disc complet veurà la llum ben aviat, avancen des del grup. De moment, però, es pot gaudir de l’avançament del primer senzill, La vida bonica.

Evolució constant

Svaters són un grup d’amics músics d’Alcàsser que es reuneixen el 1998 per fer un grup. La seua formació musical i el seu caràcter els porten a crear un dels ritmes més ballables de l’escena ska valenciana, combinades amb unes lletres carregades d’humor que tenen per resultat un directe espectacular.

El lio Sva, la primera cançó d’A foc, el seu primer disc (2002) reflecteix l’essència d’Svaters, que han dut l’herència del rock i ska amb humor de grups com Bajoqueta Rock a un altre nivell.

Al segon disc, Berlangastyle, els Svaters s’allunyen del rock per incorporar sons més propers a la rumba i donant més protagonisme als vents. El resultat és un so fresc, una evolució interessant que es confirma amb la genialitat humorística de lletres com la de ROAC, (República Obrera de les Abelles Copul·ladores) o L’Asmolaor, que es poden trobar a la Svapèdia.