La primera Mostra d'Arts de Carrer de l'Eliana (MARCEL) va finalitzar després d'un intens cap de setmana en què s'han succeït huit espectacles, participant set companyies (cinc valencianes, una andalusa i una francesa). El total d'espectadors va superar les 7.000 persones.

En esta primera edició els espectacles estàtics es van alternar amb els itinerants que van mobilitzar a gran part de la població. El correfocs dels valencians Scura Plats o els big dancers dels andalusos El Carromato van implicar a centenars de veïns que van ballar al ritme de la música i el foc. Maduixa Teatre va ser l'encarregada d'obrir la MARCEL amb la seua «Tam Tam» i els francesos La Fanfare Electrique van posar el fermall d'or al festival amb un viatge musical al ritme de guitarra elèctrica.

Acrobàcies, equilibrisme, malabars o circ van completar l'oferta de teatre contemporani que ha posat de manifest a l'Eliana «l'elevat nivell de les companyies valencianes, així com l'enorme afició entre els veïns de la localitat del Camp de Túria», va destacar Joan Raga, director de la Mostra.

Salva Torrent, alcalde i regidor de cultura, va assegurar que «durant estos dies l'Eliana ha viscut una autèntica festa, hem apostat per una Mostra en la qual ha prevalgut el to lúdic, creatiu, innovador i per a tots els públics. Estic convençut que l'impacte de la MARCEL ha sigut molt positiu per a tota la localitat, ara hem de treballar per a consolidar el projecte i convertir a l'Eliana en el referent del teatre de carrer».

Durant el cap de setmana, els joves i les famílies han constituït el públic majoritari de la Mostra.