La Rambleta acollirà divendres la primera ronda del I Torneig de Dramatúrgia posat en marxa per Creadors 2016. A esta primera ronda s´han presentat alumnes de les Residències Teatrals Creadors d´altres anys i el comitè ha decidit que es baten en duel els textos de Puy Navarro i Sonia Alejo.

El públic serà qui decidisca divendres mitjançant votacions quin dels dos passa a la semifinal. Al «combat» els actors defensaran els textos en el format de lectura dramatitzada.

Els intèrprets elegits són dos «pesos pesants» de l´escena valenciana com és el cas d´Inma Sancho i Carles Sanjaime, al costat del jove actor Nelo Gómez que, a més, exercirà de mestre de cerimònies.

Les semifinals se celebraran del 5 al 18 de setembre dins de les Residències Teatrals Creadors 2016. El text guanyador de divendres s´enfrontarà llavors a un d´estos tres dramaturgs consagrats: Víctor Sánchez Rodríguez, Maribel Baiona o Juli Disla. Els quatre es disputaran el premi gran a la final.

La idea del Torneig de Dramatúrgia va nàixer del dramaturg Jordi Casanovas en el si del certamen Festival de la Tardor de Catalunya Temporada Alta el 2010. Durant els últims anys el format s´ha estès a altres ciutats i territoris com Mallorca o Buenos Aires amb el Torneig Transatlàntic entre dramaturgs argentins i catalans.

Ara Jordi Casanovas i el director de Creador.es, Gabi Ochoa, han ideat i adaptat el format per a València amb l´esperança que «el format tinga una bona acollida entre el públic valencià alhora que nasca una col·laboració amb institucions públiques com passa a Catalunya, on este torneig s´ha convertit en un revulsiu de la nova dramatúrgia catalana», ha explicat Ochoa.

Les semifinals de setembre se celebraran a la Sala Off, que juntament amb La Rambleta, són dos dels espais col·laboradors de Creador.es.