L´espectacle «Mulïer», de la companyia valenciana Maduixa, ha guanyat el Premi Moritz de la Fira de Tàrrega 2016, guardó que s´atorga a la millor estrena d´arts escèniques de carrer i no convencionals, que enguany celebra la seua cinquena edició.

El premi és el resultat d´una votació realitzada entre tots els professionals acreditats a Fira Tàrrega 2016.

L´estrena de «Mulïer» a la Comunitat Valenciana va ser en la 27 Mostra Internacional de Mim de Sueca amb la presència de milers d´espectadors i nombrosos professionals valencians de les arts escèniques.

«Mulïer» és un espectacle de dansa de carrer, interpretat per cinc ballarines, que investiga els límits físics amb la dansa, l´equilibri, el moviment i la poesia, la força i les emocions.

Esta peça, estrenada dins de la secció oficial de la Fira Tàrrega, «naix de la necessitat d´explorar la identitat femenina a través del joc corporal, posant l'accent en la imatge, la poètica visual i la narració».

Es tracta d'un homenatge a totes les dones que durant segles d´opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge i que reclamen el dret a ballar i córrer lliurement pels carrers i les places de la nostra societat.

Des de Sueca

La companyia Maduixa va iniciar la seua trajectòria artística a Sueca l´any 2004 amb creacions teatrals de carrer i sala per a tots els públics.

Amb la intenció de créixer i treballar noves disciplines, la companyia creu important conjugar el teatre, la dansa, les arts plàstiques i les projeccions audiovisuals, alhora que compta amb una cuidada posada en escena i una sòlida interpretació. En 2012 Maduixa ja va participar en la Fira de Tàrrega amb l´estrena de la producció «Tam Tam».

El seu espectacle «Dot» va rebre el Premi Max al Millor Espectacle Infantil en 2015, l´espectacle ja havia rebut el premi Feten al Millor Espectacle Infantil en 2014.

A més, la companyia assumeix activitats complementàries del món del teatre com l´organització de la Mostra Internacional de Mim de Sueca.