«The Open Stage» València Festival farà dotze hores de música emergent ininterrompuda a la Fàbrica de Gel, on coincidiran les bandes valencianes Linqae, Fanàtics, Incompetència, Pool Jazz, 10 Rusty Strings i Deliri, juntament Perdurabo (Alemanya) i Anudo (Itàlia), el dissabte que ve.

El certamen, que arrencarà al migdia, pretén donar a conéixer una iniciativa que va nàixer a Berlín i que la productora Nolockcreative ha estés a València, per a donar un «empenta» a grups emergents, als qui grava videoclips gratuïts en viu —sempre en enclavaments valencians—, que s’emeten després «en bucle» en el canal de «The Open Stage» en YouTube, al costat dels vídeos alemanys.

Així ho van explicar ahir les dues directores del festival, Blanca Talavera i Sara Otero, on van apuntar que esperen que esta trobada es convertisca en un «networking» per a posar en comú bandes emergents, productores, discogràfiques i professionals del món de la música i de l'audiovisual. Al llarg de la jornada, a més de les actuacions en directe, es podran vore els videoclips en projector.

La iniciativa té el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC). La intenció del projecte és també «mostrar la ciutat a través de la música», no només els punts típics, sinó també «la València que coneixen els locals», va puntualitzar Talavera. Així com mostrar a noves promeses de la música, que poden ser valencians o no, i donar viabilitat també a l’audiovisual valencià.

En els dos anys que la iniciativa porta en marxa al Cap i Casal, s’han gravat 30 videoclips, 29 a grups valencians i un a una banda de Granada. Tot tipus d’estils tenen cabuda en «The Open Stage», però això sí, són grups en els quals «creiem de veritat», va assegurar Sara Otero, qui va confiar que en el futur puguen fer-se un lloc el panorama musical.

Edició Internacional

Amb vocació d’«internacionalitzar» les bandes, Otero va avançar que per a 2017 tenen previst fer «The Open Stage Festival» internacional, «probablement a Berlín», on participen dos grups valencians al costat de bandes berlineses, a més de grups de Roma i Bogotà, ciutats que també iniciaran el seu propi «The Open Stage» entre enguany i el que ve.

En el cas alemany, va detallar Otero, la iniciativa té el «suport real» de l’Estat, a través d’ajudes que financen la idea que una productora berlinesa va emprendre. «Ací —a València— a poc a poc» se’n va comptant amb més suports, com el del Centre Alemany o l'IVC. «El procés és lent però pense que en algun punt arribarem», va concloure.