El Festival Europeu de Curtmetratges (FEC Festival) ha presentat la programació de la seua XIX edició, un dels certàmens de referència dedicats al curtmetratge de ficció europeu que, a més d'oferir un punt de trobada per a directors, públic i estudiants de cinema, completa la programació amb activitats paral·leles com trobades amb realitzadors, tallers o projeccions especials. El FEC tindrà lloc del 29 de març al 2 d´abril a Reus (Tarragona), i programarà en la seua XIX edició, 25 curts europeus de 17 païssos en secció oficial a competició. Entre els curtmetratges seleccionats per a participar estan els valencians Graffiti, dirigit per Lluís Quílez i de producció valenciana; La disco resplandece, del realitzador d´Elx Chema Garcia i Vampiro, del valencià Alèx Montoya.

El jurat estarà integrat per l'il·lustrador francés Serge Bloch, la directora de cinema Mar Coll, el director anglés Gabriel Gauchet, la periodista Elisenda Roca i per Marcello Zeppi, president del Festival Internacional de Curtmetratges de Montecatini (Itàlia). Com a novetat, enguany s'incorporarà un jurat format per joves de diferents instituts a fi de deliberar el lliurament dels següents guardons: 1er Premi al Millor Curtmetratge (3.500 €), 2n Premi al Millor Curtmetratge (2.000 €), 3er Premi al Millor Curtmetratge (1.000 €), Premi del Públic al Millor Curtmetratge, Premi Bigas Luna a la Millor Història, 1er Premi al Millor Microfilm (800 €) i 2n Premi al Millor Microfilm (500 €), a part del Premi al Millor Curtmetratge de Producció Catalana (1.500 €) de la categoria Panorama CAT.

També, participaran 10 curtmetratges europeus dins de la secció paral·lela Panorama, la qual reuneix els treballs que, malgrat no haver estat seleccionats a concurs, destaquen per la seua qualitat.

Futurs talents

El passat 2 de febrer el FEC va obrir la convocatòria per a participar en el concurs de Microfilms, al com s'han presentat més de 50 propostes i que convida a cineastes „amateurs o no„ a realitzar un curtmetratge d'un minut de durada, en un cap de setmana i a partir d'un tema concret.

Enguany, la Sessió inaugural del FEC dedicarà un Hhomenatge al curt Timecode, de Juanjo Giménez, Nominat a l'Oscar 2017.