La formació valenciana Amores Grup de Percussió, integrada per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador «Chapi», inaugura el pròxim 9 d'agost el Festival Internacional d'Orgue d'Andorra. Ho farà amb l'estrena d'una obra per a òrgan, percussió i banda sonora que porta per títol, El jardín suspendido de l'autor i organista Ignacio Ribas.

L'interpretació estarà precedida del so de les campanes en l'església de Sant Esteve. Es tracta d'una obra musical estructurada en 24 seccions succeïdes sense interrupció. Recreen una jornada de contemplació, des que-de l'albada amb els primers rajos de llum al vespre amb la visió del firmament.

Musicalment parlant, la improvisació juga un paper molt importat a l'obra. Entre la percussió i l'orgue s'estableix una convivència a l'espai.

L´obra inclou el recitat d'una selecció de text de A song of the Rolling Earth de l'escriptor nord-americà Walt Whitman (1819-1892). Aquest fragment es realitza en diferents idiomes.

Els somnis són el lema de la 18 edició d'aquest Festival Internacional d´Orgue que tindrà lloc del 9 al 26 d'agost. Enguany, l'esdeveniment ha crescut de cinc a nou concerts programats. A més de les actuacions, el festival ha organitzat activitats paral·leles com els «Matins dels orgues», sis actuacions dirigides als nombrosos grups de turistes. Així mateix, per primera vegada, un corn alpí visitarà el Principat. Serà el 26 d'agost a l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes interpretat per Carlo Torlontano amb Francesco di Lerni, a l'òrgan.