Ara Malikian és un personatge peculiar, però no només a l´hora de tocar el violí, sinó també en les peticions que ha realitzat a l´Ajuntament de Picassent per al concert que donarà a la localitat el proper 23 de setembre al pati de l´IES L´Om.

«Ens va demanar que en els seus camerinos han d´haver tovalloles negres, suc, batuts i fruites per abans del concert, i amanida i fruita seca per després. I això sí, ens va especificar que no vol res d´alcohol ni per a ell ni per al seu equip, crec que el que a primera vegada que un artista no vol alcohol », reconeix Jaume Sobrevela, regidor de Festes de Picassent, que ha gestionat personalment l´arribada del gran violinista libanès d´origen armeni.

Una arribada que es va produir després d´un cúmul de casualitats, tal com relata l´edil. «Estava amb el mànager del monologuista Luis Piedrahita -el mateix que Ara Malikian- tancant una actuació per a octubre i de sobte em diu que estava fastiguejat perquè s´havia caigut un concert de Malikian en una altra localitat valenciana, i em va dir, t´agradaria que toqués a Picassent ?, per descomptat, ¡ni m´ho vaig pensar!». A partir d´aquest moment es van succeir les reunions, sobretot per triar l´espai. Després de visitar els tres espais disponibles i que més s´adaptaven a les seves preferències, van triar probablement el més peculiar, el pati d´un institut, en concret de l´IES L´Om, «que no és un pati d´escola a l´ús, té zona verda, i a més, te una capacitat per a 1.500 persones», aforament que tot pinta que va a completar-se pel ritme de venda d´entrades, amb un miler venudes. De fet, les entrades vip, a 32, tot just dos euros més que les generals, es van esgotar en tres dies.

«La increíble gira de violín»

«La increíble gira de violín» és l´espectacle que Ara Malikian presentarà a Picassent, acompanyat per un conjunt instrumental format per al voltant de 18 músics, i amb el qual ha recorregut tot el món -el dilluns 11 fa un simfònic a Mèxic-, esgotant les entrades. La possible presència de 1.500 persones a Picassent, moltes d´elles de fora de la localitat, obliga el consistori a ampliar el dispositiu de seguretat en els accessos. «Sabem que vindrà molts aficionats de fora de Picassent i cal adoptar mesures, que s´uneixen ja a les estipulades per l´alarma terrorista després dels atemptats de Catalunya amb presència de Policia Local i Guàrdia Civil», assenyala Sobrevela.

L´ajuntament vol aprofitar l´estirada d´Ara Malikian per vendre Picassent com a capital cultural, ja que aquest concert se suma al de MClan dissabte passat, o al d´Amaral divendres.