?

La Conselleria d'Educació ha signat amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i 53 ajuntaments per a posar en marxa una plataforma de traducció al valencià per a textos administratius que entrarà en funcionament al 2010.

L'objectiu d'aquest projecte és establir relacions d'intercanvi entre les diverses institucions, per a contribuir a la promoció del valencià, promoure la creació de noves oficines amb les quals dinamitzar l'ús oficial i social de la llengua, i augmentar els vincles de col·laboració entre les diferents administracions. Aquest protocol és el resultat de mesos de treball, des de l'AVL, amb els tècnics de promoció lingüística, la Conselleria d'Educació i els ajuntaments amb oficines municipals de promoció del valencià.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua col·laborarà en el funcionament de les oficines de promoció per mitjà de la convocatòria anual d'ajudes econòmiques destinades a les entitat firmants, crearà un servici d'assessorament permanent en matèria lingüística i proposarà un programa d'actuacions concretes d'acord amb les necessitats específiques.

Per la seua part, les mancomunitats i els ajuntaments que s'hi han adherit es comprometen a mantindre l'oficina de promoció amb un tècnic, facilitar la participació del personal en cursos i jornades, actualitzar la informació sobre aspectes relacionats amb la promoció del valencià, i col·laborar amb l'Àrea de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació i amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en qüestions de normalització lingüística, entre altres aspectes.

La Conselleria d'Educació fomentarà la creació de noves oficines en poblacions de més de 5.000 habitants, el proveïment d'instruments que faciliten les funcions de les oficines de promoció, la potenciació d'un entorn telemàtic que potencie la comunicació i agilitze les relacions administratives, i la coordinació tècnica i el suport a les actuacions d'impuls del valencià.

El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha manifestat que "amb aquest acord volem donar un impuls a les tasques de promoció més directes per a assolir que el valencià siga un instrument de comunicació natural entre tots els ciutadans de la Comunitat, per això, anem a oferir una plataforma de traducció que facilite les tasques del personal dels ajuntaments".