?

La Taula de Filologia Valenciana (TFV), formada per lingüistes, historiadors de la llengua, professors, tècnics lingüístics de l'Administració, tant municipal com autonòmica, escriptors i en general professionals de la llengua, celebren demà al Círculo Alcireño la II Jornada sobre el Valencià, després d'haver-se celebrat la primera a Sueca el mes de novembre de 2009.

L'objectiu de la TFV és desenvolupar un model de llengua que, reconeixent la unitat lingüística del valencià amb les altres variants del valencià-català, siga més assumit pels parlants valencians, perquè prioritza les formes, expressions i estructures lingüístiques i lèxic més genuïnament valencians, sense rebutjar altres variants, en consonància amb la línia de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en els seus acords i documents normatius.

En la jornada es presentarà el llibre "Millorem la pronúncia" del professor i membre de TFV Josep Saborit, avalat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Les sessions estan estructurades en diferents blocs i ponències, algunes d'elles crítiques amb aspectes de la normativa i altres relacionades amb aspectes pedagògics, comunicatius i amb l'ús social de la llengua. Intervindrà també Diego Gómez, d'Escola Valenciana, amb la comunicació "L'oficina de drets lingüístics d'Escola Valenciana".

Intervenció d'Albert Pla Nualart

Una intervenció rellevant, per la seua personalitat i procedència, serà la d'Albert Pla Nualart, excorrector i excap d'edició del diari Avui, i autor d'un assaig molt crític amb la normativa actual i autor del llibre "Això del català. Podem fer-ho més fàcil", assaig crític amb la normativa i amb la ideologia inspiradora d'eixa normativa, la del nacionalisme lingüístic català. En l'acte inaugural intervindran l'alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, i el regidor de Cultura, Carlos Correal i s'entregaran els premis convocats per TFV, Joaquim Garcia Girona i Jordi Valor, sobre treballs relacionats amb l'ensenyament.