?

La Flama de la Llengua arriba hui a Elx després de recorrer les comarques de Castelló. L'alcaldessa de la capital del Baix Vinalopó, Mercedes Alonso (PP), sera l'encarregada de rebre el símbol del Correllengua, una actitud que contrasta amb la política que la primera edil duu des de que arribara el passat mes de maig a l'alcaldia d'Elx. Hi ha que recordar que entre les decisions acordades pel seu equip de govern figura el canvi de nom del principal teatre de la ciutat, que ha passat de nomenar-se Gran Teatre, denominació instaurada pel anterior govern del PSPV, al castellà Gran Teatro.

Elx és la primera ciutat de les comarques del sud de la Comunitat Valenciana en rebre la Flama de la quinzena edició del Correllengua. Al voltant de 700 alumnes de primària dels Col·legis Jaume I, Miguel de Cervantes, Clara Campoamor i El Toscar d'Elx rebran hui la torxa al Gran Teatre de la capital del Baix Vinalopó i després gaudiran de l'obra El Geperut i el Bolet Magic representada per la companyia La Nena Crea.

A les 21 hores la Flama arribarà al saló de plens de l'Ajuntament d'Elx, on serà rebuda per l'alcaldessa Mercedes Alonso. A continuació es procedirà a la lectura del Manifest del Correllengua 2011 per part d'alumnes de l'Institut Tirant lo Blanch d'Elx i tancaran l'acte la colla de dolçainers i tabaleters El Cascabot. A les 22 hores, la Flama arribarà al Casal d'ACPV d'Elx, on els organitzadors del Correllengua d'Elx, el Casal d'ACPV i l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir, convidaran als seus acompanyants a un vi d'honor.

Des de Castelló

El passat 29 de setembre la Flama de la Llengua va arribar a terres castellonenques on fins el dia 22 d'octubre recorrerà més de 30 poblacions. Fins el moment ja ha passat per Benicàssim, Nules, la Vilavella, les Coves, la Salzedella, Sant Mateu, les Alqueries, Moncofa, Vila-real, Grau de Castelló, Almassora i Castelló de la Plana, on participaren més de 2.000 persones en la cercavila que va tindre lloc el divendres passat, acompanyada de dimonis, dolçainers, entitats cíviques, AMPA, partits i sindicats.