David López Agulló, arquitecte de l'Ajuntament d'Elx, elabora a Biblián (Equador) el projecte de regeneració del seu mercat municipal des d'un enfocament de conservació del patrimoni cultural, ambiental i social. Es tracta de l'últim dels quinze tècnics que han participat en la sisena edició d'Experts Municipals Voluntaris del Fons Valencià per la Solidaritat, «un programa que aposta perquè cooperar siga també compartir i aportar coneixements», com recorda la presidenta de l'entitat, Xelo Angulo.

La seua assistència, que es desenvolupa durant el mes de gener, consistix en l'estudi complet de les infrastructures del mercat en el marc de les estratègies del pla de desenvolupament i ordenament territorial del cantó i de la mà del GAD provincial de Biblián amb els quals col·labora el Fons des de 2015 en projectes de gènere, apoderament i emprenedoria com ara el de les artesanes de paja toquilla.

Amb David López Agulló clou la sisena edició del programa d'Experts Municipals Voluntaris del Fons que ha comptat amb 15 voluntaris dels ajuntaments d'Elx, València, Massamagrell, Benissa, Burjassot, Bocairent i Sueca. El programa ha proporcionat assistència tècnica a les entitats locals contraparts del Fons. A més, ajuda a sensibilitzar la població valenciana sobre la realitat dels països del Sud ja què, en tornar, els i les cooperants participen en una sèrie d'activitats que donen a conéixer la tasca realitzada.