El 20 de novembre de 1490 una impremta valenciana va culminar la primera edició del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, una de les obres fonamentals de la literatura universal. Tal és la importància que s´ha donat a eixa data que, a hores d´ara, s´hi celebra el Dia de les Lletres Valencianes.

Són molts els autors i les autores sobreïxents de la nostra literatura. De fet, la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu commemora enguany els 25 i els 75 anys de la mort de dues figures clau en la nostra història, Joan Fuster i Miguel Hernández.

El dilluns 20 de novembre i el dimarts 21 de novembre, dos recitals retran homenatge al 25 aniversari de la mort de l´autor de Nosaltres, els valencians sota el títol «Joan Fuster, un valencià de Sueca, i altres poetes amics». Ambdues xarrades seran impartides a les 12.00 hores pel poeta Vicent Camps després d´una visita guiada pel Monestir de Sant Miquel dels Reis, prevista per a les 10.oo hores, i una pausa per a esmorzar.

Enguany l´oferta de la Biblioteca Valenciana també inclou, a banda de l´homenatge a Joan Fuster, dos recitals que se celebraran el 23 i el 24 de novembre en honor a l´escriptor alacantí Miguel Hernández, figura de les lletres valencianes de la qual commemorem els 75 anys de la seua mort.

L´assistència als recitals, que compten amb la col·laboració de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, és gratuïta i oberta a qualsevol persona sense necessitat de fer cap inscripció. A excepció dels grups que havien de realitzar una reserva prèvia abans del passat 9 d´octubre.

La Biblioteca Valenciana organitza diverses activitats culturals dins del seu programa d´animació lectora per a promoure el coneixement i el gaudi de la literatura que inclouen tallers, trobades amb autors, recitals, exposicions i publicacions sobre didàctica de la lectura.