07 de marzo de 2018
07.03.2018

Publicades les llistes dels programes FCT Europa

Un total de 199 alumnes d'fp realitzaran les seues pràctiques obligatòries en empreses de regne unit, irlanda i frança

07.03.2018 | 04:15

La Conselleria d'Educació ha fet públic el llistat dels 199 alumnes de Formació Professional que faran el seu mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses del Regne Unit, Irlanda i França durant este curs.

Del total de places adjudicades enguany, 179 corresponen al programa FCT Europa Total i altres 20 al FCT Europa Parcial. Quant a la seua distribució per destinacions, 192 places seran per a fer les pràctiques al Regne Unit i Irlanda, i set a França.

En la modalitat Europa Total, l'alumnat farà una estada a l'estranger amb un total de 400 hores laborals certificables; mentre que en la modalitat Europa Parcial, la durada serà de 28 dies i les hores laborables, un total de 100. Per a esta convocatòria 2018, l'inici de les mobilitats està previst per a la segona o tercera setmana d'abril.

Del total d'estudiants seleccionats, 50 són de les comarques d'Alacant, 23 de les comarques de Castelló i 126 de les comarques de València.

Cal recordar que el programa de pràctiques formatives en empreses europees va dirigit a l'alumnat de Formació Professional de grau mitjà i superior de centres sostinguts amb fons públics i perseguix que els estudiants facen pràctiques en empreses europees.

La beca per a cada alumne inclou les despeses ocasionades pel viatge, incloent-hi els trasllats, l'allotjament, l'assegurança i l'abonament de transport local.


Un mòdul que s'ha de superar

La formació en centres de treball constituïx una etapa pràctica obligatòria que forma part del currículum dels cicles formatius com un mòdul més i que inclou estades en un entorn laboral real. Per això, la conselleria dóna suport a la realització d'estes pràctiques, que contribuïxen a millorar l'ocupabilitat i la formació de l'alumnat.

Els estudiants beneficiaris han superat un procés de selecció que, entre altres coses, ha constat d'una prova de nivell de coneixement de la llengua estrangera, a més d'una entrevista personal. Tanmateix, s'ha valorat que els candidats i candidates s'adeqüen al perfil professional sol·licitat per les diferents empreses estrangeres. La nota de tall del procés es trau de la mitjana aritmètica entre l'expedient acadèmic i la nota de la prova de coneixement de la llengua estrangera.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama