La Fundació Oceanogràfic ha començat la distribució de contenidors als diferents clubs de busseig valencians perquè arrepleguen i emmagatzemen en ells els hams de pesca que puguen trobar en el fons marí per tal de reciclar-los. Amb esta iniciativa es finança la recerca i protecció dels cavallets de mar.

La fundació s'uneix així al projecte pioner que lidera l'associació murciana Hippocampus en col·laboració amb l'empresa de gestió de residus, Mahe, que s'ocupa del tractament i reciclat. L'objectiu és retirar dels fons marins la major quantitat de plom possible amb la finalitat de minvar la seua presència en les zones litorals, reciclar el plom i conscienciar a la població sobre la nociva presència i acumulació de metalls pesats en fons marins.

El primer pas del procés de distribució dels contenidors va començar el dimecres passat en l'Oceanogràfic on, en l'àrea de Mediterrani i amb tot el personal del departament. es va fer acte de lliurament als clubs de busseig Spain Buceo, de la Marina de València; Mardays, de Dénia; i Buceo Pelicar, de Xàbia.