La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura presenta hui, a les 12.30 h, la campanya d'animació lectora «Llegir en valencià, la nostra cuina» a la Sala Rex Natura d'Alzira, una iniciativa que l'entitat cultural posa en marxa des de fa tretze anys i que compta amb el suport de més de cinquanta institucions de caràcter públic i privat, els ajuntaments de Dénia, la Pobla Llarga, Benicarló, Alcoi, l'Alcúdia, Vinaròs, Sueca i del Consell Regulador de la Denominació d'Origen de la Chufa de Valencia. A l'acte assistiran el president de l'AVL, Ramon Ferrer, i Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura i Esports, entre altres personalitats polítiques, socials i culturals.

La campanya 2018 naix amb l'objectiu de fomentar la lectura i promocionar el valencià a través d'històries on els nostres productes gastronòmics són els protagonistes. En la col·lecció d'onze llibres, que es podran aconseguir cada dissabte i diumenge amb Levante-EMV i divendres i dissabte amb Información per només 1 euro, hi ha sucoses històries elaborades a partir de la xufa, la mel, la taronja, la carxofa, l'ametla, el caqui, l'oli d'oliva, la pansa, el llagostí, el dàtil i l'arròs.

Enguany participen en la campanya els escriptors Vicent Sanhermelando, Mercè Climent, Vicent Pascual, Aina Garcia, Francesc Gisbert, Miquel Puig, Anna Moner, Elvira Cambrils, Ivan Carbonell Iglesias, Gràcia Jiménez i Salvador Vendrell. Pel que fa a les il·lustracions de les cobertes, estan signades per Tres Voltes Rebel, Raquel Carrero, Eli Martínez Rufat, Glòria Celma, Albert Martí, Jesús Huguet, Javier Lacasta, Naranjalidad, Aram Delom, Paula Martínez Rufat i Francesc Santana.

El primer llibre de la campanya, Micalet el Pallús, relata la història d'una família que ha treballat la terra de l'horta d'Alboraia generació rere generació i n'han tret la xufa per a fer orxata. Aquest llibre, signat per l'escriptor Vicent Sanhermelando, es repartirà gratuïtament el diumenge 17 de juny amb el diari Levante-EMV i el 30 de juny amb Información.