«Blasco’s science» és el nom de la revista científica de l’Institut públic d’Educació Secundària (IES) Blasco Ibáñez de Cullera. La setmana passada es va presentar el número 2 de la publicació. En la revista trobem articles de recerca, divulgació, vides dedicades a la ciència i passatemps científics. El treball ha sigut elaborat per l’alumnat de 4t ESO, 1r de Batxillerat de Cultura Científica i també de la matèria Ciències de la Terra i Medi Ambient (CTMA) de 2n de Batxillerat.

La coordinació és a càrrec de Carmen Ferrando i Carmen Bas, professores del Departament de Ciències de l’institut. Col·laboren també el Departament de Física i Química i l’assessorament lingüístic del Departament d’Anglés. L’última explicació de l’homosexualitat: l’epigenètica, Matemàticament hi ha solució al problema de les pensions i un Estudi de l’arena i l’aigua de la platja de Cullera són alguns dels continguts de la revista.

Destaca a més l’article sobre la vida dedicada a la ciència de Rosalind Franklin Una història d’espies: el descobriment de l’ADN, contribuint així a visibilitzar a les dones en l’àmbit científic. La revista cuida també l’ús del llenguatge no sexista per a comprometre’s amb el feminisme.