Divendres, 9 de novembre, es lliurarà la totalitat dels Premis Literaris Ciutat d´Alzira durant el transcurs del tradicional sopar literari, que tindrà lloc a la sala Rex Natura. La present convocatòria dels guardons s´ha tancat amb un rècord històric de participació amb la recepció de 242 originals, xifra que confirma l´expectació que desperta el certamen, que enguany celebra la 30a edició.

Precisament, per a celebrar aquest aniversari, enguany s´han programat una sèrie d´activitats especials per tal d´acostar la fita als alzirenys i alzirenyes. Entre les iniciatives per a celebrar els 30 anys de vida dels PLCA, cal destacar-ne dues que incorporen la participació dels hostalers i els comerços d´Alzira. D´una banda, la campanya «Aparadors literaris» -integrada per més de quaranta establiments- proposa una ruta literària d´aparadors que repassen les novel·les guanyadores del Ciutat d´Alzira.

De l´altra, cinc restaurants alzirenys han posat a disposició dels comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de les novel·les guardonades aquests anys. Els clients que tasten un d´aquests menús s´emportaran un llibre, obsequi de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

La XXIV edició de les Jornades Culturals PLCA ha fet un repàs a l´evolució del panorama cultural valencià en les últimes tres dècades. Amb el títol «Trenta anys de cultura per a canviar el món», les diferents sessions han respost a qüestions fonamentals com ara el futur de les lletres i també de la música en la nostra llengua. Concretament, demà 8 de novembre a les 19 h, la Casa de Cultura de la localitat riberenca celebrarà una taula redona a càrrec d´Aitana Ferrer, Vera Carrisal (Mafalda), Mireia Vives, Flora Sempere (El Diluvi) i Carme Laguarda. Presenta l´acte la periodista Violeta Tena.