Des de dilluns passat i fins al dia 18 es realitzen diferents actes en l´Oceanogràfic prenent com a referència la Setmana de la Ciència.

Per a hui s´han organitzat cinc tallers en els quals es tractarà la importància de l'aigua en l'ecosistema marí i com la seua qualitat influïx en el benestar animal. Els participants podran conèixer com s'analitza l'aigua i què hi ha a la del mar (microfauna, microvegetació...) com a element pedagògic per sensibilitzar sobre la seua cura i conservació. L'acte es desenvolupa en l´Oceanogràfic en col·laboració amb Gamaser, el Laboratori i Entitat d'Inspecció especialitzada del grup Global Omnium, i participen tant escolars com públic general.

El 8 de novembre a les 19 hores tindrà lloc una xerrada TEDxSalon, protagonitzada pel responsable de Conservació de la Fundació Oceanogràfic, José Luis Crespo, a l'àrea d'Antàrtic. TEDx Salon oferix un fòrum on aprendre i compartir experiències sobre el món marí, les seues amenaces i els programes de protecció que es duen a terme. «Convertim l'alta mar en la reserva natural més gran del món» és un dels temes que s'abordaran .

El 12 de novembre, a les 18 hores i a l´àrea Antàrtic, tindrà lloc la conferència «Deep at the Oceanogràfic», que tancarà el cicle i pronunciarà el doctor Andreas Falhman. Falhman parlarà de la missió de la Fundació Oceanogràfic i tractarà en profunditat les recerques que lidera.

El 14 de novembre des de les 11 del matí a les 14 hores és la jornada de portes obertes de la Fundació Oceanogràfic, per al públic general de l´aquari. L´objectiu és donar a conèixer la fundació entre els visitants i, per això, s´oferirà una visita amb els científics. Així, els participants podran conèixer de primera mà alguns dels projectes de recerca i conservació que duen a terme els investigadors.

El 15 de novembre hi ha una formació interna per als empleats d´Avanqua, del grup Global Omnium, que gestiona l´Oceanogràfic. Es tracta d'una activitat per explicar els nous projectes de la fundació als empleats .

Per últim, per al 16 de novembre s´ha programat una activitat d´instal·lació de caixes niu en el jardí del Túria. És, a més, la cloenda del projecte d'aus, que s´ha desenvolupat en col·laboració amb Seu Birdlife. Al llit del riu, es col·locaran 16 caixes niu per a recer de les espècies migratòries. L'acte tindrà lloc a les 12:00 del migdia.