Aquesta setmana Alcoi ret el seu particular homenatge al clàssic valencià per excel·lència, el Tirant lo Blanc, considerat un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca en la nostra llengua i del segle d'or valencià. L'alumnat i el professorat de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi celebrarà el pròxim divendres 16 de novembre la catorzena edició de la Lectura Col·lectiva del Tirant. Una activitat organitzada per la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat i la Xarxa de Biblioteques d'Alcoi que permet als participants endinsar-se en les aventures de Tirant i Carmesina.

Durant el matí, participaran en la lectura de l'obra de l'escriptor i cavaller valencià Joanot Martorell escolars de tots els centres educatius de la ciutat que s'hagen inscrit en l'activitat. Cada centre acudirà a l'institut amfitrió i disposarà d'uns 30 minuts per a llegir els fragments del Tirant que li pertoque. Durant la visita, hi haurà parlaments i animacions a la lectura. A més dels lectors i les lectores, la resta de l'alumnat hi acudirà de públic.

Durant la vesprada és el torn de les persones adultes. Representants d'associacions, partits polítics o persones particulars que s'hi hagen inscrit a la lletra de convit també acudiran a llegir el seu fragment del Tirant. En total, hi participaran vora 400 alumnes al matí i almenys un centenar de persones a la vesprada. Aquesta activitat compta amb una vessant lúdica i alhora anima l'alumnat a gaudir de la lectura. Aquest any, el cartell és obra de l'il·lustrador Manuel Boix amb una làmina del Tirant lo Blanc publicat en la col·lecció «Els Nostres Clàssics» de l'editorial Bromera.