El 20 de novembre de 1490 una impremta valenciana va culminar la primera edició del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, una de les obres fonamentals de la literatura universal. Aquesta data és tan important que hui en dia se celebra el Dia de les Lletres Valencianes.

Enguany, per a commemorar aquesta efemèride tan destacada, la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha preparat, en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, un homenatge al poeta burjassoter Vicent Andrés Estellés. En març de 2018 es van complir 25 anys de la seua mort i l'entitat ha decidit recordar-lo amb un recital dels seus poemes, a càrrec de Vicent Camps, que es desenvoluparà en dues sessions: el 20 i el 21 de novembre a les 12 hores. El recital anirà precedit, de manera opcional, d'una visita guiada al Monestir de Sant Miquel dels Reis, que tindrà lloc de 10 a 11 hores. També hi haurà l'exposició «Vicent A. Estellés, un poeta de realitats», que repassa la seua trajectòria literària i que estarà oberta fins al mes de febrer.

Ambdues activitats són gratuïtes i estan adreçades a estudiants d'ESO, cicles formatius, batxillerat i escoles d'adults, així com a associacions culturals i clubs de lectura. La inscripció de grups està tancada -el llistat de centres seleccionats es pot consultar a la pàgina web de la biblioteca-, però l'activitat està oberta a qualsevol persona interessada sense necessitat de reserva prèvia.

La Biblioteca Valenciana organitza, anualment, diverses activitats culturals dins del seu programa d'animació lectora per a promoure el coneixement i el gaudi de la literatura. S'hi inclouen tallers, trobades amb autors i autores, recitals, exposicions i publicacions sobre didàctica de la lectura. Les pròximes activitats consistiran en un club de lectura sobre Frankenstein, de l'escriptora anglesa Mary Shelley (el 22 de novembre), i un taller de fotografia a càrrec d'Esther Algarra (en diverses sessions al llarg del mes de desembre).