«Sigues una líder del canvi. Inspira a les noves generacions de dones a canviar el món a través del poder de la tecnologia». Amb este lema s'ha presentat la segona edició de Technovation Challenge València, una iniciativa, avalada per l'organització sense ànim de lucre Iridescent, que s'ha consolidat com la competició d'emprenedoria tecnològica més important del món per a xiquetes i adolescents. En 2018 van participar 20.000 joves de 10 a 18 anys de 115 països.

El repte consistix en desenvolupar una aplicació mòbil per solucionar un problema social. Els projectes, ideats amb mentors, competiran en un concurs internacional online i les guanyadores participaran en la final que es duu a terme a lSan Francisco (Estats Units).

Amb la inscripció encara oberta, ja s'ha superat el nombre de participants de l'any anterior. Fins abril, es pot desenvolupar l'aplicació, que s'ha de presentar l'11 o 25 de maig (categories júnior i sènior respectivament) a la Universitat Politècnica de València (UPV).

L'assetjament escolar, la violència de gènere i l'alimentació van ser els temes que triomfaren l'edició passada. A més, es van desenvolupar app relacionades amb les persones sense llar, la gestió de mascotes, la conciliació familiar, el transport, l'energia i la salut.

En 2018, la fase regional va reunir al Campus de Vera de la UPV un total de 282 xiquetes, 74 mentors, 33 jutges. Competien 65 equips diferents, dividits en dues categories: júnior (de 10 a 14 anys) i sènior (de 15 a 17 anys). Nou equips van passar a la semifinal mundial i dos d'ells a la final. El BT València team, amb la seua aplicació «StopIT», contra la violència masclista, va aconseguir la medalla de plata a San Francisco en la categoria sènior, i una beca de 500 dòlars.

La primera edició a València es va celebrar per iniciativa de l'American Space València (amb seu en la UPV), l'Ambaixada dels Estats Units a Madrid i Talent Growth Management.