Mil cinc-cents alumnes de 25 instituts de Secundària de la ciutat de València i d'altres 22 localitats més de l'Horta Nord, l'Horta Sud, la Ribera, la Plana Alta, el Camp de Morvedre i la Foia de Bunyol participaren el dimecres passat en la cinquena edició de la Valencianada. En esta innovadora proposta que convoca cada curs des de 2015 el col·lectiu 1Entretants, Xarxa Cooperativa per a l'ensenyament en valencià, l'alumnat recorre pel seu compte i amb l'ajuda del seu mòbil la ciutat de València.

Amb l'ajuda de la geolocalització, d'aplicacions mòbils gratuïtes i d'unes targetes que inclouen elements de realitat virtual, l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, de Batxillerat i Formació Professional «aprén a desplaçar-se de manera autònoma mitjançant el transport públic, utilitza els dispositius mòbils amb finalitats d'interés social i educatiu, treballa en equip, és partícip del seu procés d'aprenentatge i alhora crea i difon contingut educatiu per les xarxes socials», destaquen des d'1Entretants. Els docents van seguir al seu alumnat des del MuVIM, gràcies a la geolocalització.

La jornada comptà amb la col·laboració del MuVIM i l'Ajuntament de València, i els resultats es poden consultar mitjançant l'etiqueta #VLCda19 a les xarxes socials, especialment a Instagram.