Setanta tallers en dos dies. Els prop de 400 alumnes de l'Institut públic d'Educació Secundària (IES) de La Canyada celebraren la setmana passada els seus originals Creative Days. Durant dues jornades, aparquen les classes per a gaudir de diferents propostes organitzades tant per alumnes com per professors, familiars i altres entitats. L'objectiu de la iniciativa és bàsicament que l'alumnat, després de l'esforç dels exàmens de la segona avaluació, s'ho passe bé.

Els tallers inclouen tot tipus d'esports (volei, futbol, bàsquet...), henna, risoterapia, karaoke, interpretació, animació 3D, robòtica, escacs.... A més, el programa Una Habitació pròpia d'Àpunt, va fer un taller literari sobre el llibre Persépolis. També realitzaren un parell de tallers de periodisme, en el qual el redactor del periòdic Levante-EMV, Rafel Montaner, els ha ensenyà a escriure una notícia com esta.

Lectura de «Persépolis»

Un dels tallers més destacats fou el del programa de divulgació literària Una Habitació Pròpia de la televisió pública autonòmica, que es va dur a terme el segon dia de tallers. L'equip de l'emissió, amb la seua presentadora Irene Rodrigo, preestrenà per als alumnes el capítol de la nova temporada dedicat al còmic Persépolis, de l'il·lustradora iraniana Marjane Satrapi. L'alumnat que assistí al taller s'havia llegit este llibre i participà en la tertúlia que es va fer al taller. A més, realitzaren connexió en directe amb el programa matinal d'Àpunt.

Simultàniament, es feren altres tallers de minitartes, «escape room», periodisme, robòtica, guitarra... així com campionats d'escacs, futbol i bàdminton. La jornada conclogué amb un Got Talent en el qual intervingueren i a la vegada foren jurat els mateixos estudiants.