El Formigues Festival de Benicàssim es presentà ahir de matí a València de la mà de l'Oceanogràfic, que participarà per primera vegada amb un taller de mostres biològiques d'animals marins i de reciclatge de plàstics. La setena edició tindrà lloc els pròxims dies 11 i 12 de maig sota el lema «Como el agua» i està dedicada a la conscienciació i sensibilització de la societat per a protegir i cuidar el mar enfront d'amenaces com la contaminació i la sobreexplotació pesquera.

El director general de l'Oceanogràfic, Eduardo Nogués, explicà com la confluència d'objectius ha fet fàcil al centre i la seua Fundació entrar a formar part del gran «festival de les famílies que volen divertir-se», ja que «ens ocupem de fer arribar als milions de persones i famílies que ens visiten un missatge de respecte i defensa dels oceans». «Ens correspon als aquaris actuar de portaveus del mar i acostar no solament la bellesa marina sinó també la realitat que amenaça a la seua flora i fauna», va apuntar Nogués.

La directora de Comunicació, Anna Tárrega, recordà els orígens i l'empenyiment social i familiar del festival amb una afluència de 8.500 persones l'any passat, fins a aconseguir les dimensions, que ha adquirit en esta edició, amb més de 70 entitats col·laboradores, que desenvoluparan les seues activitats en 15 àrees de joc, com informà la directora del Formigues, Ana Rico.

Rico explicà que en esta edició «volem submergir-nos per a prendre consciència i protegir el mar que ens envolta. La música continua sent la gran protagonista. Formigues naix des de la música, és la base que ens ha mogut. Enguany hi haurà deu concerts de diferent estil i, a més, incloem la novetat del flamenc i la rumba».

Després de la presentació, el grup musical «Bajo Zer0», guanyadors de l'III Concurs de Bandes i Solistes del Formigues de joves artistes de cinc i 16 anys, interpretà la cançó guanyadora del certamen, que, al costat d'unes altres, serví de pròleg del taller realitzat amb l'alumnat del CEIP Santa Águeda de Benicàssim, en què els escolars descobriren mostres biològiques i material de reciclatge.