La Fundació Oceanogràfic ha començat esta setmana la seua col·laboració amb el col·legi Camarena Canet, en Canet d'en Berenguer, per a portar fins als alumnes la informació i conscienciació sobre el greu problema de l'abús en el consum dels plàstics d'un sol ús, que estan contaminant tots els mars.

Dins de la campanya «Per un mar sense plàstics», dilluns passat membres de la Fundació i del departament de Meduses, van fer una xerrada a la classe de 1r d'ESO, en la qual es va mostrar un tanc de meduses i un altre amb plàstics en el seu interior per a mostrar com es poden confondre fàcilment, el que suposa un gran perill, ja que les meduses són el principal aliment de les tortugues.

Els alumnes van realitzar també un taller per a elaborar un mural sobre els fems marins que es troben en les costes valencianes.

Els dos tancs estaran exhibits en les instal·lacions del centre fins al dia 30 de maig, en què l'aula visitarà l'Oceanogràfic, on coneixeran els projectes d'investigació de la Fundació Oceanogràfic i la coneguda ARCA del Mar, on es recuperen els quelonis que es rescaten a les platges i les costes. Eixe mateix dia, el grup protagonitzarà la neteja d'una platja i allí se soltarà una tortuga que apadrinaran i hauran «batejarat abans».