Els taurons de puntes negres (Carcharhinus melanopterus) Faustino i Silvia ja formen una parella que es pot contemplar en l'àrea d'Oceans de l'Oceanogràfic de València. A principis de l'estiu passat, la Universidad de Murcia (UMU), dins dels plans de col·laboració que manté amb l'aquari valencià, va cedir un exemplar mascle de tauró de puntes negres per a poder continuar amb els seus programes i estudis de reproducció i cria d'espècies.

Des del primer moment s'ha produït una natural convivència entre Faustino i Silvia, que així es diuen els animals, i naden junts constantment en un entorn on habiten ja 38 taurons.

Actualment, els esquals es troben entre els peixos més amenaçats dels oceans, per la qual cosa tant la Fundació Oceanogràfic com l'Aquari de l'UMU treballen amb diferents projectes i en col·laboració mútua en la reproducció de diferents espècies.

Una vegada transcorregut el període d'adaptació i situats els dos exemplars en el gran hàbitat d'Oceans, el conservador de peixos i invertebrats de l'Oceanográfic, Mario Roche, explica que la impressió «és positiva i amb bones perspectives de prosperar el programa».

Per part seua, el conservador de l'aquari de la UMU, Emilio Cortés, recorda que a més del tauró de puntes negres, en els seus programes de reproducció es troba el tauró de puntes blanques (Trianedon obesus). De fet, la mateixa universitat també va cedir dos exemplars de puntes blanques, dues germanes nascudes en 2014 i 2015, que es van començar a exhibir en l'Oceanogràfic a partir del mes d'octubre de 2017.