L'alumnat de l'IES Serra de Mariola retrà homenatge al mestre i poeta murer Joan Jordà amb una activitat inclosa en el programa de la Festa del Llibre de Muro, que tindrà lloc el 5, 6, 9, 10 i 11 de març. Es tracta d'una Festa de la Poesia on participaran els alumnes de 4t d'ESO, coordinats pel professor i escriptor Francesc Gisbert.

En la festa, que se celebrarà el dilluns 9 de març, es farà una lectura dramatitzada de poemes i s'estrenarà la versió musicada del poema El poble, de Jordà, a càrrec del músic de Muro Andreu Valor. «El poble és una ampla llar que mai no tanca les portes», així comença el poema, que, segons Gisbert, constitueix «un cant a la germanor i a l'estima a les arrels». La cançó, conta l'escriptor, «serà la banda sonora d'un vídeo documental que prepararan els alumnes amb fotos de tots els pobles d'on venen els estudiants de l'institut».

Lectura dramatitzada

L'IES Serra de Mariola ja va organitzar en el mes de desembre una Festa de la Poesia inspirada en el format de les Festes Estellés que se celebren arreu del territori valencià per a commemorar el poeta Vicent Andrés Estellés. En aquesta ocasió, l'alumnat de 2n de Batxiller va preparar la lectura dramatitzada de diversos poemes del poeta de Burjassot, entre els quals es trobaven Els amants, La rosa de paper i Assumiràs la veu d'un poble.

Aquesta primera festa va comptar també amb la participació d'Andreu Valor, que va interpretar algunes de les seues cançons i, fins i tot, va musicar diversos poemes d'Estellés. A més, Joan Sánchez, alumne de l'institut, va cantar un tema amb Valor.