Comença el viatge del cofre amb la botella que incorporarà en el seu interior els desitjos i propostes dels més menut del municipi de Sagunt per a millorar la salut de la mar.

El projecte -batejat com «La mar de Sagunt» i impulsat per la Fundació Oceanogràfic amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat de Sagunt-, és una activitat per a tots els escolars del municipi, que gira entorn d'un cofre que serà acollit en diferents centres educatius a partir del qual es treballaran continguts de manera transversal, des de totes les assignatures, per a promoure una millor actitud en relació amb la mar.

El cofre, que conté una botella de vidre reciclat, cintes de cartolina que simulen posidònia oceànica, ous de tauró, restes de posidònia i os de sépia, és una eina de divulgació que dotarà de continguts biològics i ecològics a més de 1.500 estudiants, que estendran les seues bones propostes a professors, familiars i amics.

Les propostes dels escolars es donaran a conéixer el 5 de juny, Dia del Medi Ambient, en el Centre d'Educació Ambiental de la Marjal dels Moros.