En total, han participat 3.414 escolars de 49 centres educatius públics, concertats i privats, de les comarques de València, sota la coordinació de 57 professionals de l'educació des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

Sota el lema « ONCE upon a time. La mirada de tod@s», este programa de sensibilització educativa ha propiciat treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds, la convivència respectuosa i reflexionar sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més pròxim.

El concurs va proposar dissenyar una bandera o un himne per la inclusió i la transformació social, elements que seran clau el mes de juny coincidint amb el World Blindness Summit Madrid 2020, una assemblea a la qual assistiran més de 1.500 persones cegues de tot el món, i en la qual els escolars i docents guanyadors tindran un paper molt rellevant amb els seus treballs, portant la #inclusionXbandera.

Passaran a la fase autonòmica

L'alumnat de 4t de Primària A del Centre Educatiu Palma de la Canyada ha guanyat en la categoria A (3r i 4t), amb una proposta presentada per Alfons NacherMartínez; l'alumnat de 5é B del Col·legi Nuestra Señora de la Seo de Xàtiva ha destacat en la categoria B (5é i 6é), amb la professora Mercedes Grau Colomer.

Per últim, en la categoria C, corresponent a ESO i FP Bàsica, s'emporta el primer premi el Col·legi La Puríssima-Franciscanas de València, en concret, el grup de 3r d'ESO de PMAR junt amb la docent Victoria Navarro.

Els tres passaran a la següent fase, l'autonòmica, la resolució de la qual es coneixerà el mes d'abril. Els guanyadors absoluts, gaudiran d'un cap de setmana a Madrid coincidint amb la celebració de la cita internacional.

El jurat ha estat compost per: Raquel Andrés, directora general d'Inclusió educativa de la Conselleria d'Educació; Miriam Bouiali, coordinadora del suplement educatiu Aula de Levante-EMV; Maria Teresa Navarro, membre del comité executiu de Cermi en la Comunitat Valenciana ; Christian García, director de la Coral Allegro; Simón Costa Buil, conseller territorial ONCE en la Comunitat Valenciana; i Jose Manuel Pichel, delegat territorial d'ONCE CV.