La Revista Camacuc ha posat a disposició de totes les xiquetes i els xiquets valencians, mentre dure el confinament, una sèrie de revistes de còmics perquè puguen gaudir d'elles gratuïtament.

Les vinyetes es poden trobar al web www.camacuc.com, més concretament a l'apartat 'Fulleja la revista', una sèrie de revistes perquè puguen gaudir d'elles gratuïtament.

Este material pot ser d'utilitat tant per a les famílies, que poden llegir les històries amb els més menuts i joves de la casa, com pel professorat de València, que pot emprar el còmic com una eina més per a ensenyar a distància l'ús de la llengua, de manera divertida i amena. En concret, la publicació està adreçada preferentment a alumnat escolar perquè ajuda a desenvolupar el projecte curricular de l'assignatura de Llengua.

La Revista Camacuc s'edita regularment des del 1984, i col·labora en la normalització del valencià. De fet, Camacuc és l'única revista infantil editada a la Comunitat Valenciana íntegrament en valencià.

Més enllà dels còmics, la revista té altres apartats, dedicats a la lectura, experiments, passatemps (per a treballar el vocabulari i l'enginy), concursos de còmic i redacció... 'que són de gran ajuda per desenvolupar la tasca diària de l'ensenyament', segons els seus creadors.

Escola Valenciana i Bromera també compartixen material

A més de Camacuc, per a ajudar a les famílies i als escolars en el confinament, Escola Valenciana ha activat un espai al seu web, anomenat 'Escola a casa' (https://escolavalenciana.org/escolaacasa/), perquè el 'temps a casa no siga temps desaprofitat'.

Així, compartixen 'un conjunt de recursos didàctics que xiquetes i xiquets poden realitzar' encara que no hi haja escola ni classes presencials. Entre el material, destaca l'Activitat Matinera, pensada per afavorir la continuïtat de les rutines dels més menuts, i donar suport en la tasca educativa que habitualment desenvolupen les i els mestres.

La federació valenciana també proposa pel·lícules familiars, així com cantar i ballar «La rebolica», la cançó de les Trobades de 2020, les primeres de les quals han quedat ajornades de moment a causa del Covid-19.

D'altra banda, l'editorial Bromera també contribuïx en la formació de l'alumnat. Entre altres iniciatives, ha posat en marxa un concurs de rap en el qual els estudiants han de posar una lletra sobre #joemquedeacasa i #totaniràbé a una base musical disponible al web, on també estan les bases i totes les instruccions.

A més, també cal destacar que l'editorial ha obert tot el seu material educatiu, de tots els nivells i de diferents assignatures, perquè els xiquets, xiquetes i adolescents tinguen un poc més fàcil continuar aprenent des de casa, fent-ho, a més, de forma interactiva.

D'altra banda, l'editorial anima a majors i menuts a compartir a les xarxes les lectures d'estos dies, amb l'etiqueta #joemquedellegint.