La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha posat en marxa la campanya «Un llibre i una mocadorada per a qui més estimes» amb l’objectiu d’aconseguir que se celebre la festa del 9 d’Octubre regalant una mocadorada i un llibre.

Per tal d’animar la gent a participar-hi, la Fundació Bromera ofereix un conjunt de propostes pràctiques, fàcils de posar en marxa, que poden descarregar-se gratuïtament en la secció «Publicacions» del web www.fundaciobromera.org. Hi ha activitats per a organitzar en llibreries, biblioteques, pastisseries o en l’aula, a més d’idees divertides per a celebrar aquesta efemèride en família.

La iniciativa compta també amb l’edició d’un cartell, obra de la il·lustradora valenciana Tres Voltes Rebel, que s’ha fet arribar a tots els centres educatius, biblioteques públiques municipals, agències de lectura i llibreries del territori valencià.

A més, l’entitat cultural ha llançat, a través de Facebook, un concurs per mitjà del qual es podran aconseguir lots de llibres, làmines il·lustrades per l’artista Fran Parreño o una bossa de tela. S’hi podrà participar fins al 18 d’octubre i els guanyadors i les guanyadores es donaran a conéixer el 20 d’octubre. Les bases del sorteig es poden consultar en la pàgina de Facebook (@fundaciobromera).

Regalar una mocadorada a la persona estimada forma part de la tradició popular en la celebració del 9 d’Octubre a València, tot i que aquest costum ja s’està estenent a tot el territori. L’obsequi consisteix en un mocador de cap que embolica com un fardell dolços de massapà de diferents formes i colors que representen els fruits de l’horta i es col·loquen deixant al mig dues figures més grans i principals: la piuleta i el tronador.