L’Oceanogràfic renova els seus cursos universitaris sobre biologia marina

Ja estan disponibles les dates dels diferents cursos d’iniciació a la biologia marina que es realitzaran en l’Oceanogràfic durant este curs universitari 2020-2021. Esta formació començarà a a principis del pròxim mes de novembre i com expliquen des de l’organització comptaran amb les corresponents i preceptives mesures de prevenció sanitària per a evitar qualsevol tipus de contagi entre les persones assistents.

Els cursos estan dirigits a persones interessades a augmentar els seus coneixements sobre el maneig i manteniment dels animals que habiten l’Oceanogràfic, els d’àmbit marí com, per exemple, els taurons i també altres com els ocells que formen part de la biodiversitat de l’espai. Els cursos estan impartits per biòlegs, cuidadors, veterinaris i investigadors, amb l’objectiu principal d’aportar no sols coneixement sinó la mateixa experiència dels professionals.

La formació, segons expressen des dels organitzadors dels cursos, és adequat per als professors d’escoles i instituts, ja que s’adapten a part dels seus continguts, sobretot en l’etapa de secundari i batxillerat. L’èxit a la demanda dels cursos proposats en edicions passades i les valoracions positives per part de l’alumnat participant,comporta una nova proposta de Els cursos de l’Oceanogràfic amb ampliació de novetats.

A més de continuar amb les matèries d’ocells, tortugues marines, taurons, mamífers marins i meduses, s’incorpora el curs bàsic d’aquariologia (creació i manteniment d’espècies i ecosistemes aquàtics de manera artificial i controlada) i corals.

Els cursos estan estructurats d’una manera similar, emprant una metodologia dinàmica i participativa. Per a això, es realitzen diverses xerrades en una sala habilitada per als cursos i una sèrie de sortides per les instal·lacions de l’Oceanogràfic, on els professionals del parc ensenyen diferents aspectes biològics dels animals, així com el seu maneig i manteniment.

També s’aborden altres temes interessants com la medicina veterinària en animals marins i els projectes de conservació i recerca que es realitzen actualment. El coneixement d’estos projectes fa que l’alumnat dels cursos tinga una idea real de la problemàtica ambiental i les seues grans amenaces, per a posteriorment proposar accions positives de respecte al medi marí.

Tots els cursos tenen un component educatiu, és a dir, que durant la formació no es parla solament de la biologia marina i el comportament de l’animal, sinó també del recurs educatiu dels animals en un mitjà controlat per a realitzar diferents activitats amb la comunitat escolar. D’esta manera, es mostren diferents estratègies educatives per a apropar el tema de la conservació a les persones que visiten l’Oceanogràfic.

Qualsevol amant dels animals que vulga aprofundir en la biologia i conservació dels animals en general i de l’Oceanogràfic en particular pot trobar en els cursos tota la informació i experiències.