Les Jornades Culturals dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, amb el títol «Explorant el planeta», se celebraran del 22 d’octubre al 13 de novembre a les 19 hores a la Casa de Cultura del municipi. Enguany, com a novetat, tots els actes es podran seguir en directe a les xarxes socials de l’editorial Bromera i l’Ajuntament d’Alzira, així com en format presencial amb aforament limitat i complint les mesures sanitàries de seguretat establides.

El programa arrancarà el dijous 22 d’octubre amb la conferència «Explorant l’educació», a càrrec de la psicopedagoga Mar Romera, especialista en intel·ligència emocional, que reflexionarà al voltant dels reptes de futur a les aules i sobre l’oportunitat que ens presenta la creació d’una «nova normalitat» educativa.

El dimarts 29 d’octubre, el cuiner Lluís Penyafort i l’actriu i ballarina Pepa Cases conversaran sobre la relació entre gastronomia i llibres a l’Escola de Cuina d’Alzira. Així mateix, el dimarts 10 de novembre el guanyador del Premi de Divulgació Científica Estudi General 2019, Pere Puigdomènech, analitzarà els reptes que planteja alimentar una població mundial que no para de créixer.

L’escriptor Vicent Usó també participarà en les jornades, juntament amb els periodistes Xavier Aliaga i Violeta Tena, el 12 de novembre. Guanyador del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2019, parlarà sobre un dels episodis més dramàtics del nostre passat recent: el robatori de nadons.

Les jornades es tancaran el divendres 13 de novembre amb el lliurament dels prestigiosos Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc, com és habitual, a la Sala Rex Natura d’Alzira.

Totes les activitats de les jornades són gratuïtes i estan obertes a qualsevol persona interessada. El programa d’actes de les Jornades Culturals dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira també inclou altres activitats complementàries, com ara espectacles teatrals, aparadors literaris o menús relacionats amb la lectura.