El 20 de novembre se celebra el Dia de les Lletres Valencianes en commemoració de l’aniversari de la publicació del Tirant lo Blanc, considerat un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca en la nostra llengua i del segle d’or valencià. Per tal de recordar aquest dia tan assenyalat, la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat ha organitzat diverses lectures col·lectives del clàssic de Joanot Martorell als centres educatius d’Alcoi, Muro, Cocentaina i Ibi.

En les edicions anteriors, un centre educatiu exercia d’amfitrió i acollia els representants de la resta d’escoles participants. Durant un matí, es llegien fragments del Tirant de forma contínua. Enguany, a causa de les restriccions de la COVID-19, la lectura tindrà lloc a cada escola o institut, com una activitat d’aula. Després, es triaran un parell de portaveus de cada aula i enregistraran un fragment del llibre en format àudio. Les gravacions s’emetran en la ràdio local de cada municipi al voltant del 20 de novembre.

Els centres educatius d’Alacant també s’han sumat a la iniciativa amb una lectura col·lectiva coordinada per l’Associació Cívica per la Normalització del Valencià de l’Alacantí en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant.

Aniversari de Gianni Rodari

Coincidint amb el centenari del naixement de Gianni Rodari, el 23 d’octubre, els centres de la capital alacantina van llançar una campanya per a divulgar la figura del pedagog que consistia en la gravació d’un conjunt d’àudios on s’escoltava els xiquets i xiquetes llegint contes breus extrets de Contes per telèfon o Contes com un somriure. Aquests es van emetre a la ràdio i van tindre un gran èxit. Hi van col·laborar també col·legis i instituts de les comarques alacantines.