La Poefesta celebra els setze anys de trajectòria divendres a les 20 h al Centre Polivalent d’Oliva amb una nova edició d’aquest festival de poesia que s’ha convertit en una de les cites de referència en l’àmbit de les lletres i que enguany compta amb un complet programa en què participaran poetes de prestigi.

El reconegut poeta Josep Piera, l’escriptor i periodista Fernando Delgado, el conegut cantant José Mercé, l’escriptor Adrià Targa, la investigadora Anna Aguilar-Amat, la periodista Susanna Lliberós, el traductor Ben Clark i l’editora Blanca Llum Vidal participaran en la setzena edició de l’esdeveniment, organitzat per la poetessa Àngels Gregori en col·laboració amb l’Ajuntament d’Oliva.

Enguany la Poefesta tindrà aforament limitat i s’hi podrà assistir només amb invitació, amb un aforament limitat. Com cada any, el festival es podrà seguir en directe per Telesafor. «La cultura és segura i la Poefesta no s’atura», assegura la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, que ha preparat aquesta edició amb totes les mesures de seguretat que requereix la situació sanitària actual. «En els temps que vivim, la cultura ha de ser, més que mai, una prioritat, com sempre hem defensat a Oliva i han reclamat els nostres ciutadans. Per això hem fet d’Oliva la capital de la poesia, i estem orgullosos d’iniciar, amb aquesta edició, l’organització de la Poefesta conjuntament amb la Generalitat Valenciana», explica.

Ja són més de 150 autors i autores els qui han participat al llarg d’aquests quinze anys en el festival, com ara Francisco Brines, Kirmen Uribe, Luis García Montero, Mireia Calafell, Ponç Pons, Benjamin Prado, Manuel Forcano, Yolanda Castaño, Jaume Sisa i Dolors Miquel.