El departament d'anglés de l'IES Serra de Mariola de Muro d’Alcoi està desenvolupant enguany un ambiciós projecte d'innovació educativa titulat «Stranger Kids». L’experiència consisteix a vehicular i adaptar la docència de 2n d'ESO a partir de la popular sèrie de Netflix Stranger things. L’objectiu és aproximar i facilitar l'aprenentatge de l'anglés.

«Stranger Kids» fa ús de la metodologia Flipped Classroom (Classe Invertida) i de la gamificació per tal d'assolir els coneixements de l'assignatura de forma entretinguda i motivadora per a l'alumnat. Mitjançant plataformes digitals com AULES, WIX, My Class Game, Genially, Educaplay, Edpuzzle o Plickers, entre altres, els alumnes han d’anar superant diferents missions, que s’han de treballar en col·laboració, per a enfrontar-se al repte final: salvar Muro del Demogorgon.

Les responsables del projecte són quatre professores del departament d'anglés: Rocío Albors, Marga Cloquell, Sílvia Jover i Lucía Pérez. Aquest, a més, compta amb una pàgina web (https://strangerkids.wixsite.com/home) on s’expliquen el projecte, la història i les missions, entre altres aspectes.

La idea naix de la necessitat de renovar la metodologia de l'ensenyament, però també de les mancances detectades durant el confinament, quan les classes hagueren de fer-se a distància, amb ordinadors, sense un contacte diari i amb molts alumnes amb dificultats per a seguir el procés d’aprenentatge motivades per les circumstàncies.

En definitiva, «Stranger Kids» és una manera d'assegurar l'interés per l'assignatura amb una metodologia innovadora i propera als joves.