Un dels objectius de l’Oceanogràfic s’acaba de complir amb la cria d’una oca hawaiana (Branta sandvicensis), una espècie que actualment està qualificada com a vulnerable. Perquè esta espècie, endèmica de les illes hawaianes, també coneguda com Nené o Barnacla Hawaià, no fa molt temps, en 1950, va estar a punt de desaparéixer, en passar de 25.000 exemplars a 40 o 50, a causa de la introducció de porcs, rates i gats. Ara existixen més individus en instal·lacions controlades que en el món salvatge i continua reproduint-se progressivament gràcies a la labor dels zoològics als quals s’ha adaptat perfectament. De manera que cada individu que naix té un gran valor.

Un exemple d’esta evolució positiva ha sigut el de l’Oceanogràfic on en 2019 van arribar tres oques, dues femelles i un mascle per a habitar a la zona d’Illes Oceàniques.

De la seua bona adaptació parla el fet que el passat 9 de gener va nàixer la primera oca d’Hawaii sota l’atenta custòdia dels seus pares i la lògica alegria dels seus cuidadors, que no han deixat d’atendre-ai, oferint-li tot tipus de vegetals i pinso triturat. Igualment els pares li han ensenyat a endinsar-se en zones d’aigua i malgrat la seua diminuta grandària no té cap temor a mesclar-se entre les tortugues gegants Aldabra (Aldabrachelys gigantea) per a descobrir el nou món que l’envolta i ja és sa casa.