Un total de 160 alumnes han participat en la primera edició del concurs en línia Stem Competition. Es tracta d’un campionat científic, dirigit a xiquets i xiquetes des de 1r d’Infantil fins a 2n de Primària, que pretén fomentar la curiositat i activar l’interés de l’alumnat per la ciència.

Organitzat pels col·legis valencians Vilavella i El Vedat, este concurs ha aconseguit que 160 estudiants d’Infantil i Primària d’11 centres educatius de València, Castelló i Saragossa graven xicotets vídeos on la ciència (Matemàtiques, Química, robòtica...) ha sigut l’absoluta protagonista.

«Apropar als més xicotets l’amor per les Matemàtiques, la Química o la Tecnologia té hui un enorme sentit, no sols per la crisi sanitària mundial en la qual està sent clave la investigació científica, sinó també pels nous hàbits en l’entorn familiar i educatiu en els quals la tecnologia està tan present», assenyala Regina Fernández, directora del Col·legi Vilavella.

Gràcies, precisament a les noves eines tecnològiques i digitals, els xiquets des de les seues cases han pogut participar de manera senzilla en este campionat que implica les famílies en la curiositat per qüestions científiques i en la resolució d’aquestes.

Els 160 alumnes que han participat en la iniciativa exposen en un vídeo de menys d’un minut xicotets experiments químics, càlculs matemàtics, evidències científiques o habilitats tecnològiques.

El campionat ha constat de tres categories amb diferents característiques i reptes diferents: la primera d’elles, per als més xicotets d’Educació Infantil, se centrava en la realització d’una activitat relacionada amb les Matemàtiques, com càlcul, lògica, numeració, geometria o estadística.

La segona categoria —per a 2n i 3r d’Infantil— incloïa reptes tant matemàtics com científics bàsics, com una reacció química o una evidència. Finalment, la tercera categoria orientada als alumnes dels primers cursos de Primària eren reptes científics o tecnològics, com la programació d’un robot.

A més, també cal destacar el caràcter solidari de la competició, que ha promogut entre es més de 150 famílies la captació de fons per a l’associació «Hay que tomarse la vida con tumor» i en suport a la investigació.