Els jurats nomenats pel Consell Valencià de Cultura (CVC) ja han decidit els guanyadors en totes les categories del concurs literari i de dibuix d’este curs.

Enguany, en l’edició número XV del concurs s’han trencat tots els rècords de participació. Amb la temàtica «Viure en confinament durant la pandèmia» han entrat a concurs vora 4.000 mil dibuixos i uns 2.000 treballs literaris. Així, han participat un total de 5.800 escolars de 219 centres escolars, també més que mai, de tot arreu de la geografia valenciana.

D’estos, s’han premiat 36 estudiants: 12 d’ESO i sis de Batxillerat (tres per cada curs dels diferents nivells); a més dels següents centres: Parque Colegio Santa Ana (València); IES Mediterráneo (Torrevieja); i el Col·legi San Antonio Abad i Escuelas de Artesanos (València).

Des del CVC expliquen que és probable que l’actualitat del tema «haja ajudat a aconseguir este nivell de participació», però també apunten a «la gran varietat d’enfocaments que permet». A més, destaquen que els treballs d’enguany «contenen, com mai, idees i propostes pròpies, absolutament personals, pel fet que les experiències han sigut úniques i molt poc compartides».

De fet, el concurs escolar del CVC «no basa el seu prestigi en la dotació econòmica, sinó perquè demana justament això, una mirada personal sobre reptes col·lectius complexos, incòmodes, capaços de desbordar els marcs mentals habituals de la vida de cada un de nosaltres», afirmen. La llista de guanyadors estarà hui a disposició dels interessats en la web del CVC (https://cvc.gva.es/) i en el Facebook «ConsellValenciaCultura». La institució dóna les gràcies a la comunitat educativa per l’alta participació.