Una nova edició dels Premis Buero comença amb el fi de fer del teatre una eina de formació i creixement per al futur dels joves, adaptada a la situació d'enguany. Així, s'aposta per un certamen híbrid que combine les activitats presencials amb les en línia.

Quant a les modalitats de participació es torna a apostar per l'espectacle teatral i es consoliden les novetats de l'any passat, el monòleg i auditeatre, ja que han demostrat ser un estímul per a l'estudiantat. No obstant això, la temàtica és lliure i es pot fer en qualsevol llengua oficial.

Cronograma del concurs

D'esta manera, en este mes de febrer i març tindran lloc formacions presencials, en les quals podran participar docents, joves i professionals del món de les arts escèniques. A la fi de març i principis d'abril se celebraran formacions en línia perquè, aquelles persones que no van poder desplaçar-se a les presencials puguen accedir als coneixements prèviament impartits.

Ja al maig tindran lloc les gales autonòmiques on es donaran a conèixer els seleccionats per a la Setmana de Teatre Jove en una gala final on s'anunciaran els noms dels guanyadors d'esta 19a edició.

Amb este nou exercici, el certamen impulsat per la Fundació Coca-Cola complix 19 anys d'innovació i lideratge en els quals ha posat en valor la creativitat i el talent jove. En este temps, s'ha convertit en un projecte de referència en el qual cada any milers de joves s'expressen, aprenen a comunicar-se i a treballar en equip mentre reforcen habilitats com la memorització, l'expressió o l'empatia.

Modalitat adaptada a la covid-19

Davant este panorama complex, el teatre ha demostrat ser una eina eficaç de capacitació perquè els joves adquirisquen noves habilitats amb les quals afrontar eixe futur amb més confiança.

Des de la seua creació en 2003, 91.300 joves d'entre 14 i 21 anys han fet dels Premis Buero un certamen de teatre jove de referència al nostre país. Any rere any, Coca-Cola ha ajudat a crear una comunitat de joves amb l'objectiu comú d'emocionar a l'audiència a través del seu talent.

Només l'any passat, en una edició 100% digital marcada per la pandèmia, els Premis van atraure a més de 5.700 participants dels quals, el grup de Teatre de la Vaca Elèctrica de l'IES de Villena (Alacant) va obtindre el tercer lloc amb l'obra "Això no és una escala", adaptada "d'Història d'una escala" de Buero Ballejo.

Beatriz Osuna, directora de la Fundació Coca-Cola, assenyala: "Els Premis Buero són més que un concurs per a triar un guanyador. Són un retrat viu del talent jove del nostre país, de les seues idees, de les seues històries buscant ser vistes i sentides. Mesos d'experiències inoblidables amb les quals els nostres joves aprenen, creixen i fan un pas més en el camí per a convertir-se en la persona que seran en el futur".