El CRA La Costereta crea exposicions sobre la música i les bandes

L’alumnat dels diferents aularis ha desenvolupat un projecte que també s’inclou en «L’escola fa ràdio»

Aulario de Llanera de Ranes del CRA La Costereta

Aulario de Llanera de Ranes del CRA La Costereta

M. B.

Els pobles que conformen el CRA La Costereta (Llanera de Ranes, Cerdà, Torrella i la Granja de la Costera), compten, des de fa més de cent anys, amb una gran tradició musical i bandística. D’esta realitat social naix el projecte «A què sona el nostre poble?», que han iniciat este curs i durarà dos més, i que sorgix de la importància de la música com a factor social i cultural. Així van obrir les portes de l’escola per a «connectar la realitat més immediata del nostre alumnat amb l’escola, realitzant una tasca d’investigació i planificació que implica a tota la comunitat educativa».

Alguns dels elements presents en l’exposició.

Alguns dels elements presents en l’exposició.

El projecte té caràcter interdisciplinari -ja que des de les assignatures de música i ciències socials s’han englobat altres sabers bàsics com la lectura, l’escriptura i les matemàtiques-; i s’ha basat en la metodologia de l’ABP (Aprenentatge Basat en Projectes), fomentant el treball en equip, cooperatiu i autoregulació de l’aprenentatge, tenint en compte el DUA (Disseny Universal i Aprenentatge Accessible) en la planificació i elaboració de cada activitat i material.

Basant-se en l’art i els mitjans de comunicació, l’alumnat ha donat forma, com a producte final, un museu musical particular. Així, cada aulari ha muntat i planificat tota una exposició fruit de les seues investigacions i aportacions. Les exposicions compten amb objectes manipulatius, guies escrites, audioguies i productes audiovisuals... i respecten l’accessibilitat cognitiva, amb rètols, pictogrames i Braille.

Suscríbete para seguir leyendo